Pravidla WCGC

1. Kvalifikované týmy z každé země budou soutěžit ve světovém finále.
  2. Světové finále se bude skládat ze 2 kol v Oitavos Dunes. Bude se hrát na stablefordové body a hráči budou hrát na 3/4 svého oficiálního klubového hendikepu (pro muže maximálně 24 a pro ženy maximálně 32). Hráči s vyššími hendikepy budou hrát s maximálním povoleným hendikepem.
  3. Konečné skóre týmů se počítá celkovým součtem bodů hráčů z dvou hracích dnů. V případě nerozhodného výsledku, nastane play-off (náhlá smrt).
  4. Pouze za výjimečných okolností může nastat změna ve složení kvalifikovaných týmů. Tato změna podléhá schválení ze strany organizátorů.
  5. Týmy dostanou 2 trestné rány, pokud se nedostaví na 1. jamku v daném čase nebo 5 minut před jejich startovacím časem.
  6. Případě nerozhodného výsledku, nastane play-off (náhlá smrt). Play-off se bude hrát na 18. jamce. Tým s nejvyšším součtem stablefordových bodů na daném jamce bude považován za vítěze. Případě nerozhodného výsledku, budou týmy pokračovat v play-off na stejném základě, dokud nevyhraje jeden z týmů. O pořadí startu se rozhodne hozením mincí, v případě tři a více týmů, se pořadí startu rozhodne vylosováním.
  7. Pokud z nějakého důvodů není možné hrát play-off, o vítězi týmů rozhodne lepší škrtaný výsledek týmu, eventuálně posledních 9, 6 a 3 jamek.
  8. Týmy, které hrály spolu první soutěžní den, nebudou hrát spolu v posledním soutěžním den.
  9. V případě jakéhokoliv sporu na hřišti, rozhodnutí pořadatele je konečné.
  10. Elektrické vozíky (bugyny) nejsou povoleny v průběhu tréninkového a soutěžního kola, pouze v případech předem schválených soutěžním výborem. Hráčům budou vydány manuální vozíky.
  11. Všichni hráči musí být oblečení do oficiálního oblečení poskytovantého jejich národním pořadatelem (musí obsahovat WCGC a Road to Cascais loga v průběhu soutěžních kol). Pro televizní účely musí všechny týmy nosit barevně koordinovaná trika a dlouhé kalhoty. Krátké nebo tříčtvrteční kalhoty nejsou povoleny.
  12. Pořadatelé si vyhrazují právo na změnu údajů popsaných v informacích a nemohou být zodpovědní za nepříznivé počasí.