GPA MASTERS (SK) 2016 - PENATI: Premiérovým vítězem turnaje se stal Milan Sciranka!

Po několika letech, kdy turnaje na Slovensku byly jen součástí turnajů konaných v rámci tour GPA GOLF TOUR organizované v ČR, se poprvé organizátoři celé tour rozhodli pro oddělení do dvou zemských kvalifikací.

Česká GPA MASTERS své turnaje na Penati již měla, ta Slovenská si svoji premiéru odbyla ve stejný den, tedy 2.9.2016, kdy MASTERS ČR právě uzavírala celou sérii turnajem na Dýšině.

Zajímavostí je, že tento den byl významný i pro samotnou agenturu GPA. GPA organizovala v jeden den 4 turnaje na čtyřech místech a to ve dvou zemích, což je nejvíce za 10 let její historie!

Samotná historicky první kvalifikace měla ve hře opravdu hodně. Nejlepší tři hráči na rány s vyrovnáním HCP (maximum odečet 15 ran) hráli o postup do finále na Fontáně, kde se utkají o historicky první titul mistra GPA GOLF MASTERS TOUR Slovensko. Navíc k tomu, ještě budou hrát o premiérový titul GPA MASTERS INTERNATIONAL CUP, kde se utkají s nejlepšími 21 hráči z dlouhodobé soutěže z ČR.

Samotnou kvalifikaci, která se hrála na Penati hřišti Legend, vyhrál Milan Sciranka (HCP 6,6) a stal se tak prvním historickým vítězem turnaje této série, která tímto založila svoji novou tradici. Milan zahrál výborně (-2 po odečtu HCP, 80 ran) a bude patřit k favoritům na zisk absolutního vítěze GPA MASTERS Slovensko.

Dalšími postupujícími jsou Karol Pipta (HCP 15,1) a Pavol Segéň (HCP 4,8). Budeme zástupcům golfu ze Slovenska držet palce v boji o první titul mistra GPA MASTERS Slovenska i proti přesile hráčů z ČR o GPA INTERNATIONAL CUP.Celé finále můžete sledovat on – line na stránkách pořadatele agentury GPA.