world Adamstal 2017

GPA WORLD GOLF TOUR 2017 - IV. THAILAND OPEN - Adolf Červinka obhájil loňské vítězství

Již čtvrtým rokem se konal jeden z turnajů série GPA WORLD GOLF TOUR v Thajsku. Tentokrát se turnaj konal v golfové oblasti Hua Hin, kde se hrálo na dvou špičkových hřištích, Black Mountain a Banyan, na 4 soutěžní kola.

Na Black Mountain se hrál dokonce v loňském roce i jeden turnaj ze série European Tour mužů.  Ve startovním poli byli největšími favority všichni předchozí vítězové tohoto turnaje - Josef Červený, Tomáš Vodseďálek a Adolf Červinka.

A turnaj to plně potvrdil. Všichni tři hráči ovládli čelo turnaje. Velmi dobře jim však sekundoval i Petr Dědek, takže turnaj měl vyrovnaný průběh.

Na čele se po prvním kole usadil Adolf Červinka, jen s malým náskokem před ostatními, a tento náskok si dokázal udržet až do finálového kola. V něm měl malý náskok před Josefem Červeným, Tomáš Vodseďálek ztrácel už trochu více a Petr Dědek se zdál být, díky většímu odstupu, ze hry o vítězství pryč. Finálové kolo 4 nejlepších hráčů začalo na jamce č. 1 shodně parem a v kvalitní hře pokračovalo až do jamky číslo 4, kde začal chybovat leader turnaje Adolf Červinka. V tuto chvíli se do vedení dostal Josef Červený a své vedení držel až do jamky číslo 11, kde i na něj přišla slabá chvíle, a díky ztrátám na třech jamkách definitivně opustil vedení. O to se v tuto chvíli rvali Tomáš Vodseďálek, Petr Dědek a Adolf Červinka, protože ten se díky jamkám 11-13 , kde zahrál -1, opět vrátil do čela turnaje.  Ještě zachyboval na jamce č. 14, kde zahrál double bogey, ale na jamkách 15, 16 dokázal zahrát par, po vodě na jamce č. 17 zachránil bogey a na startu jamky č. 18 mu stačilo zahrát bogey.

Na poslední jamce však zahrál birdie a mohl se těšit z obhajoby loňského vítězství. Na druhém místě skončil Tomáš Vodseďálek, který si turnaj asi prohrál v prvním nepovedeném kole.  Největším překvapením turnaje však bylo třetí místo Petra Dědka, který vydržel, odehrál 4 vyrovnaná kola pod 90 ran, finálové kolo dokonce za 83 a těšil se z velmi cenného bronzu. Na jednoho z favoritů, a ještě na 11. jamce posledního kola, leadera turnaje Josefa Červeného, zbyla jen bramborová medaile.

Takto vyrovnaný duel čtyř hráčů GPA W0RLD GOLF TOUR ještě nezažila. Turnaj měl vysokou herní kvalitu, nikdo z prvních čtyř hráčů nezahrál nad 90 ran, nejlepší skóre hráčů na rány v jednotlivých kolech turnaje bylo: Adolf Červinka 82, Tomáš Vodseďálek 79, Josef Červený 79, Petr Dědek 83, Robert Hanzl 81. Příští rok se turnaj odehraje o týden později, na stejných hřištích, na 4 kola.

Fotogalerii z turnaje najdete zde.

EAGLE reasons final

letak malaga 2017 final