world Adamstal 2017

GPA WORLD GOLF TOUR – ABU DHABÍ OPEN – vítězem Adolf Červinka

Již tradiční turnaj série GPA WORLD v Abu Dhabí, hraný letos již popáté, zná svého vítěze!

Po velikém dramatu v posledním finálovém flightu zvítězil o jedinou ránu Adolf Červinka před Petrem Chmelařem. Oba hráči předvedli po všechny tři dny nejvyrovnanější výkony a o vítězi rozhodoval až úplný závěr finálového kola.

Petr Chmelař skvěle začal, na jamce číslo 8 měl skóre -2 a v turnaji v tu chvíli jasně vedl. Pak však zahrál na jamce 9 double bogey a trochu si první devítku pohoršil. Jeho soupeř však právě na deváté jamce zahájil výbornou sérii čtyř jamek se skóre -1 a rázem se turnaj, i kvůli stále častějším chybám ze strany Petra Chmelaře, vyrovnal.

Na jamce číslo 15 a 16 oba favorité shodně ztráceli, ale po 16. jamce vedl Petr Chmelař díky bodu za double bogey. Soupeř na této jamce nebodoval. Na těžké a krásné 17. jamce, paru 3, však zahrál Adolf Červinka par a Petr Chmelař pouze bogey a turnaj měl nového leadera.

Rozhodovalo se tedy na 18. jamce, paru 5. Zde oba hráči zachybovali pouze na greenu, kde oba připsali trojputty a tím oba bogey. Bylo rozhodnuto, vítězem se stal Adolf Červinka.

Na třetím místě v turnaji se umístil Jaroslav Pajonk, který zahrál závěrečné kolo ve velikém stylu, a moc nechybělo, aby nestál na stupínku nejvyšším. Jeho finiš byl obdivuhodný, zahrál 71 brutto/netto bodů, což byl nejenom nejlepší výsledek dne, ale i celého turnaje.

Na bodovaných místech do žebříčku GPA WORLD GOLF TOUR 2017 skončili ještě Tomáš Zeman, Pavel Procházka, Peter Chrum (SK) a Radim Červený. Velikou porci gentlemanství prokázal leader po dvou dnech Petr Dědek, který oznámil chybně zapsané skóre ve své score kartě po vyhlášení výsledků druhého dne. Velké sportovní gesto, nicméně nenásledovalo nic jiného než diskvalifikace a turnaj tím ztratil favorita pro poslední kolo, protože Petr Dědek měl náskok 11 bodů.

V rámci dalšího programu tour je plánován turnaj ITALIA OPEN, který se bude pravděpodobně hrát na hřištích Chervo a Arzaga na přelomu března a dubna.

Dále se od 20. dubna 2017 hraje turnaj SOTOGRANDE OPEN na krásných hřištích Valderama, Real Sotogrande, Fince Cortesin a Real Sotogrande.

V květnu je v jednání turnaj v Bulharsku, v červnu ve Švédsku, v červenci Anglie v rámci THE OPEN, na přelomu léta AUSTRIA OPEN.

Těšíme se na setkání s Vámi!

TEAM GPA

Fotogalerie z turnaje zde:

EAGLE reasons final

letak malaga 2017 final