world Adamstal 2017

GPA WORLD GOLF TOUR – DUBAI OPEN – Josef Červený obhájil loňské prvenství a dosáhl hattricku!

Sezóna 2017, již desátá v pořadí v GPA, odstartovala tradičně turnajem v Dubaji a to již V. ročníkem DUBAI OPEN. Turnaj hraný v rámci série WORLD má ve své historii jen tři vítěze: Petra Bílka, Adolfa Červinku a dvakrát Josefa Červeného.

V loňském roce po veliké bitvě, která se rozhodla na poslední jamce finálového kola na hřišti Majlis course, zvítězil Josef Červený. Obhájce prvenství turnaje i celé série WORLD 2016 byl i největším favoritem turnaje. V posledních turnajích v zahraničí mu však vyrostl velký tradiční soupeř Adolf Červinka. Jejich těsné bitvy v Dubaji, Thajsku a Španělsku byly vždy vyvrcholením těchto turnajů. A turnaj v Dubaji opět potvrdil stejný scénář. Do finálového kola šel v těsném vedení Josef Červený před Adolfem Červinkou.

Na dalších pozicích byli trochu překvapivě Petr Dědek, Tomáš Vodseďálek a Pavel Procházka. Nakonec byl scénář posledních turnajů dodržen, poslední jamka rozhodovala souboj Červený – Červinka. O jediný netto – brutto bod, tedy de facto půl rány, zvítězil opět Josef Červený a dosáhl svého třetího titulu na tomto prestižním turnaji v Dubaji.

Souboj na poslední jamce, kde se hrálo jen týden předem finále EUROPEAN TOUR, byl nesmírně dramatický. Poslední put rozhodoval, tak jak to má na správném turnaji být. A. Červinka ho neproměnil a skončil druhý.

Na děleném třetím místě skončili Pavel Procházka, který zahrál výborně finálové kolo, dále překvapivě Petr Dědek a jeden z okruhu širších favoritů Tomáš Vodseďálek. Tím turnaj skončil a 7 nejlepších hráčů si rozdělilo body do žebříčku WORLD TOUR.

Dalším turnajem série bude opět tradiční turnaj v Abu Dhabí, na přelomu ledna a února. Zde bude opět bojovat min. 16 hráčů, turnaj je již obsazen.

Fotogalerie z turnaje zde:

EAGLE reasons final

letak malaga 2017 final