world Adamstal 2017

GPA WORLD TOUR: III. THAILAND OPEN 2016 vítězem Adolf Červinka

III. THAILAND OPEN 2016: za rekordní účasti hráčů proběhl na tradičním asijském okruhu další z turnajů série WORLD.

Ve startovním poli byl favoritem aktuálně vedoucí hráč série WORLD a obhájce loňského prvenství z Thailand Open Tomáš Vodseďálek.

Jeho hlavními konkurenty byli vítěz prvního turnaje série v Dubaji Josef Červený a třetí z téhož turnaje Adolf Červinka. Dalším, kdo mohl překvapit, byl Karel Valdauf, který však turnaj po zranění bral spíše jako přípravu.

Papírové předpoklady začal potvrzovat favorit Tomáš Vodseďálek od prvního kola a po čtyřech kvalitních kolech (86,83,79,83) před finálovým kolem vedl.

Hrálo se na velmi kvalitních hřištích a na těžkých greenech Siam Waterside, Siam Plantation a Leam Chabang. Do finálového kola vstupoval leader v těsném vedení před dobře hrajícím Adolfem Červinkou (87,89,84,85), Josefem Červeným a Karlem Valdaufem. Tedy finále v očekávaném složení. První jamka finálového kola však hned začala míchat karty na čele turnaje. První drive T. Vodseďálka skončil ve vodě a po double se propadl, poprvé v turnaji, na druhé místo. Jeho pronásledovatel A. Červinka zahrál totiž hned birdie a stanul nečekaně, ale zaslouženě v čele turnaje. Co však bylo ještě větším překvapením, bylo to, že si trpělivou hrou postupně náskok zvyšoval až do 14 jamky, kdy vedl o 4 rány před svým největším konkurentem. Pak však na jamkách 15,16,17 vždy drobně chyboval a to byla voda na mlýn obhájce titulu T. Vodseďálka, který zahrál druhou devítku do 17 jamky +1!!! Na jamkách 15, 16, 17, kde vedoucí hráč chyboval, zahrál -1 a před poslední jamkou se stal opětně leaderem v turnaji! Dramatická koncovka však měla pokračování přímo hororové a to na těžké vodní jamce 18 coursu Waterside.

První drive T. Vodseďálka končí v těžké pozici mimo fairway a drive A. Červinky je „životním“, který ho posouvá blíže k naději na par. Po výklepu a dalších složitých ranách těžké 18 jamky leží oba hráči na greenu. A. Červinka třetí ranou a T. Vodseďálek čtvrtou. Po chybných prvních puttech nakonec A. Červinka druhý putt proměnil a mohl se radovat z cenného vítězství a výborného skóre 82 ran. Turnaj, na kterém zahrál nejlepší kolo Tomáš Vodseďálek (79), měl výbornou úroveň a hrál se na špičkových hřištích.

Příští rok se turnaj IV. THAIL

Thajsko - 25.2. 2016 - 1.3.2016
pořadí jméno hráče body do soutěže
1 Adolf Červinka 240