world Adamstal 2017

MASTERS - KARLŠTEJN - TOMÁŠ NETOLICKÝ (-8, 78 ran) „BOŘIL“ DĚJINY TOUR!

X. GPA GOLF TOUR MASTERS finišovala na Karlštejně předposledním turnajem.

Za nádherného počasí, na perfektně připraveném hřišti, kde jen greeny trochu zklamaly svojí kvalitou, se sešla největší účast hráčů v letošního ročníku.

Celkem 102 hráčů a hráček bojovalo o body do celkového žebříčku.

Turnaj neměl favorita, protože nechyběl prakticky nikdo z absolutní špičky. Ve hře bylo mnohé, zejména postup do elitní TOP 20, boj o celkového vítěze základní části i o vítěze dalších dlouhodobých soutěží.

Nicméně od začátku se „utrhla“ šestice hráčů, která svými výkony určila další průběh turnaje. V této šestici ve složení Petr Bílek, Miloš Matula, Patrik Čermák, Zdeněk Jaroš, Petr Dědek a Tomáš Netolický dominoval postupně posledně jmenovaný hráč. Hrál jako z partesu a tatam byla jeho špatná forma ze začátku léta. Postupně setřásl svého spoluhráče z flightu Miloše Matulu, o postup do TOP 20 bojujícího Patrika Čermáka, překvapení turnaje Zdeňka Jaroše i mocně finišujícího Petra Dědka.

Nakonec zakončil den nejenom rekordním skórem celé tour (-8), ale prolomil i sérii a tradici jiného vítěze turnaje, která se zastavila na konečném čísle 20.

Tomáš Netolický tak přepsal svým skvělým výkonem hned dvě letité statistiky tour, tak výjimečný byl jeho výkon!

Na druhém místě nakonec skončil, jako veliké překvapení turnaje, Zdeněk Jaroš s výborným výkonem (-5), na třetím až pátém místě se shodným skórem (-3) pak skončili postupně Miloš Matula, Petr Dědek a Patrik Čermák.

Tak skvělé výkony předvedli hráči na Karlštejně!

Turnaj ukázal, jak kvalitní startovní pole tour je a jak těžké je odhadnout každého jednotlivého vítěze turnaje. Vítězství v turnaji se tak stává další hlavní cenou, vždyť na vítězství v turnaji myslí spousta kvalitních hráčů, kterým se doposud nepodařilo turnaj MASTERS vyhrát.

Poslední možnost budou mít hráči 8. 9. 2017 v Mariánských Lázních, kde základní část celé letošní tour skončí.

Pak již bude tour pokračovat pouze pro 20 nejlepších hráčů, kteří si to rozdají dvoukolově na Fontáně. Tam bude drama jistě pokračovat a už definitivně se rozhodně o vítězi jubilejního 10. ročníku GPA GOLF TOUR MASTERS 2017.

Mobilní Aplikace GPA