world Adamstal 2017

MASTERS - YPSILON - ROBERT HANZL ZVLÁDL DRAMA A POPRVÉ SLAVIL NA MASTERS!

X. GPA GOLF TOUR MASTERS finišuje posledními turnaji, ten v pořadí devátý se odehrál na velmi oblíbené Ypsilonce. V náročném počasí, kdy v „aprílovém“ počasí na hráče svítilo sluníčko, útočil vítr s deštěm a přišla i krátká bouřka, se bojovalo jako vždy naplno.

Startovní pole mělo ve svém středu již 13 hráčů s jistotou postupu a očekávalo se, že po turnaji postoupí minimálně další tři hráči. Dále se bojovalo o celkové vítězství v žebříčku RACE TO FONTANA a samozřejmě se čekalo, jestli se prodlouží série, kdy na turnaji zvítězil v posledních dvou letech vždy jiný hráč.

Na výborně připraveném hřišti se díky povětrnostním podmínkám nehrála nejlepší čísla. Ti nejlepší hráli na svá maxima, většina hráčů však pod. Jedinou výjimkou ve startovním poli byla trojice Robert Hanzl, Ladislav Klíma a Jan Kadeřábek.

Po prvních devíti jamkách vedl Jan Kadeřábek obhájce loňského vítězství právě z Ypsilonky. Ten svůj výborný výkon v prvním flightu po první devítce dokázal udržet a před přerušením se stal leaderem turnaje s celkovým scorem (-1). A pak se jen čekalo a čekalo, a to nejen na nového leadra, i díky pauze, kterou zavinila krátká bouřka. Po znovuzahájení turnaje se vrátili všichni favorité, kterým se příliš nedařilo a čím dál více bylo jasné, že už jen Robert Hanzl nebo Ladislav Klíma mohou leadera sesadit z vedoucí pozice.

Pokud by Jan Kadeřábek zvítězil, přerušil by dvouletou tradici, kdy nevyhrál na TOUR stejný hráč. Ale nepřerušil a série drží dál! Svoje kolo totiž dohrál Robert Hanzl a donesl skvělých 82 ran a celkové score -2, čímž se stal novým vedoucím mužem turnaje. Pak už pro něho nastalo nekonečné čekání na Ladislava Klímu, který nakonec zahrál výborných 79 ran a s celkovým score even par obsadil třetí příčku.

Na čtvrtém místě skončil Tomáš Velek (+1) a na pátém Petr Makovský (+1), ten zahrál nakonec nejlepší výsledek na rány 78. Robert Hanzl se tak konečně dočkal premiérového vítězství na MASTERS a vítězstvím se i posunul do celkového vedení žebříčku RACE TO FONTANAUkázal tak velmi dobrou celoroční výkonnost a bude patřit mezi černé koně finále na Fontáně, kde i loni hrál skvěle, když po prvních 14 jamkách celý turnaj vedl.

Tour graduje, poslední dva turnaje musí určit ještě 7 postupujících, a proto příští turnaj bude znamenat další jistotu finále pro další hráče, ale už i finální stop nadějím pro ostatní. To hrozí zejména obhájci titulu z loňského roku Karlu Valdaufovi, který má už jen teoretickou šanci postoupit.

Turnaj na Karlštejně tedy bude velmi zajímavý a jistě odhalí drtivou část tajenky zvanou finálová účast na TOP 20. Aktuální hodnota předpokládaného cutu pro finále je po 9 turnaji 108 240 bodů.

Mobilní Aplikace GPA