GPA MASTERS 2017 - PANORAMA GOLF - DAVID MAKOVSKÝ obstál skvěle v těžkých podmínkách a těsně zvítězil! (77 ran, -3 po odečtu HCP)

Poprvé ve své 10-leté historii zavítala GPA GOLF TOUR MASTERS do loni nově otevřeného resortu PANORAMA KÁCOV. Pořadatelé připravili opět kvalitativně skvěle obsazenému startovnímu poli tu nejtěžší možnou kombinaci místního 27 jamkového hřiště devítkami MEADOWS/FOREST.

Předpověď počasí byla velmi příznivá a na hráče čekalo krásné slunečné počasí. Podmínky však výrazně ztížil nečekaně silný vítr a v kombinaci s těžkým, ale skvěle připraveným hřištěm čekala hráče skutečná výzva.

Leadera celkového pořadí Zbyňka Kemra a dalších 75 hráčů tedy nečekalo nic lehkého. Už po prvních jamkách bylo jasné, že obvyklá skóre budou pro většinu hráčů nedosažitelná. Většinu hráčů hřiště potrestalo a tak se turnaj změnil v boj o udržení svých herním HCP. Hráči s lepšími HCP se nakonec vyrovnali s nástrahami hřiště nejlépe a ovládli čelo turnaje.

Po první devítce se objevili vedle favoritů Petra a Davida Makovských i překvapivě výborně hrající Jaroslav Pajonk, Tomáš Netolický a Ondřej Tauchen. Zatímco prvně jmenovaní favorité svoji hru udrželi i v druhé polovině turnaj, ostatní hráči svoje skóre výrazně zhoršili a skončili v poli poražených.

O vítězství se tedy postupně začalo bojovat jen ve trojici ve složení Petr Makovský (HCP 3,7), David Makovský (HCP 4,1) a Ladislav Klíma (HCP 4,7). Tato trojice předvedla v daných podmínkách skvělé výkony a o vítězi rozhodla jediná rána.

Nakonec se tím šťastným vítězem stal David Makovský, který zahrál 77 ran a celkovým skórem -3 v turnaji zvítězil. Na druhém místě skončil Ladislav Klíma, který zahrál 79 ran s celkovým skórem -2, třetí byl Petr Makovský, ten zahrál 78 ran také s celkovým skórem -2. Na dalších místech se umístil Rudolf Rýdl (par, 90 ran), Petr Bartoň (+1, 87 ran), vítěz z Casa Sereny Zbyněk Kemr (+1, 81 ran) a Jiří Březina (+1, 81 ran).

Obtížnost turnaje znamenala, že na body stačil až o 7 ran v průměru horší výsledek než je dlouhodobý průměr turnaje. Za dva turnaje aktuálně bodovalo do žebříčku RACE TO FONTÁNA již 57 hráčů a bitva o vysněných 20 finálových míst se tak stává dramatickou od úplného začátku.

Dalším turnaj se uskuteční na hřišti Albatross, který je tradičním místem tour a to 1.6.2017.

Mobilní Aplikace GPA